شناسه خبر: ۱۱۵۷۹
لینک کوتاه کپی شد

روش تهیه املت لوبیا سبز

طرز تهیه املت لوبیا سبز رودباری؛ طعمی محلی با عطر شمال+ مواد لازم و نکات

دستور پخت املت لوبیا سبز به سبک رودباری را یاد بگیرید و با رعایت چند نکته ساده، این غذای خوش‌ عطر و خوش‌ طعم شمالی را در خانه بپزید.

املت لوبیا سبز

پر بازدید

ترینی‌ها :

اگر به دنبال یک غذای محلی، خوش‌عطر و سالم هستید که در عین سادگی، طعم بی‌نظیری داشته باشد، املت لوبیا سبز رودباری گزینه‌ای عالی است. این املت خوشمزه از دل شمال ایران، به‌ویژه منطقه‌ی رودبار، می‌آید و ترکیبی است از لوبیای سبز تازه، تخم‌مرغ و چاشنی‌های محلی که طعمی خانگی و دل‌چسب به سفره‌تان می‌آورد. با مواد اولیه ساده و در دسترس، می‌توانید در مدت کوتاهی غذایی مقوی و دلچسب آماده کنید.

مواد لازم برای تهیه املت با لوبیا سبز و گوجه فرنگی

  • لوبیا سبز خرد شده 300 گرم
  • گوجه فرنگی 2 عدد متوسط
  • رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
  • پیاز 1 عدد متوسط
  • تخم مرغ 3 عدد
  • سیر 2 حبه
  • نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم
  • روغن سرخ کردنی به مفدار کافی
  • ریحان تازه اختیاری برای تزیین املت لوبیا سبز
  • نان برای سرو املت لوبیا سبز

مدت زمان آماده‌سازی مواد اولیه: ۱۰ دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت املت لوبیا سبز: ۲۰ دقیقه

 سنگین ترین املت سوسیس جهان 

مراحل پخت املت لوبیا سبز رودباری

مراحل طرز تهیه املت لوبیا سبز به روش رودباری

1.در اولین مرحله از طرز تهیه املت لوبیا سبز باید مواد اولیه را آماده کنید. برای این کار دو عدد گوجه فرنگی متوسط را با آب بشویید و سپس به شکل نگینی ریز خرد کنید.بعد از آن به سراغ لوبیا سبز بروید. قسمت ابتدایی و انتهایی لوبیا سبزها را جدا کنید و به اندازه دلخواه برش بزنید. لوبیا سبز خرد شده را به خوبی با آب بشویید و سپس اجازه دهید تا آب اضافه آنها خارج شود. اگر لوبیا سبز تازه ندارید از لوبیا سبز منجمد استفاده کنید و اجازه دهید یخ لوبیاها آب شود. دو حبه سیر را نیز پوست بگیرید، بشویید و کنار بگذارید.

2.یک قابلمه با سایز مناسب انتخاب کنید و لوبیا سبز را که خرد کرده‌اید به آن اضافه کنید. مقداری آب و نمک به لوبیا سبز اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید محتویات درون قابلمه به جوش بیاید و لوبیا سبز برای چند دقیقه روی حرارت قرار بگیرد تا بپزد و نرم شود. بعد از آنکه لوبیا سبز از حالت خامی درآمد و کمی نرم شد می‌توانید آن را آبکش کنید.

3. در فاصله‌ای که لوبیا سبز می‌پزد فرصت دارید تا پیاز و سیر را برای املت رودباری آماده کنید. یک عدد پیاز را پوست بگیرید و بشویید. قسمت انتهایی پیاز را جدا کنید و آن را به صورت نگینی ریز خرد کنید. یک تابه با سایز مناسب انتخاب کنید و مقدار کافی روغن در آن بریزید.

تابه را به همراه روغن روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید تا داغ شود. سپس پیازهای نگینی شده را اضافه کنید. پیازها را روی حرارت ملایم تفت دهید تا جایی که سبک و شیشه‌ای شوند.

دو حبه سیر را که از قبل پوست گرفته و شسته‌اید با رنده مخصوص به صورت ریز رنده کنید و یا آن را به شکل پوره در بیاورید. سیر را نیز به پیاز داغ اضافه کنید و روی حرارت ملایم در روغن تفت دهید تا عطر آن بلند شود. از آن جایی که سیر زود می‌سوزد حتما بعد از آنکه پیازها طلایی شدند آن را اضافه کنید.

4.در این مرحله از طرز تهیه املت لوبیا سبز و گوجه، گوجه فرنگی‌ها را که از قبل به صورت نگینی ریز خرد کرده‌اید به سیر و پیاز تفت داده شده اضافه کنید. گوجه را نیز در همان تابه به همراه روغن تفت دهید تا نرم و سبک شود و آب آن کشیده شود. صبر کنید گوجه به روغن بیفتد.

5.در این مرحله رب گوجه فرنگی را در یک گوشه تابه بریزید و در روغن تفت دهید تا رنگ آن باز شود و طعم خامی خود را از دست بدهد. سپس ادویه‌ها شامل نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را نیز اضافه کنید.

ادویه‌ها را نیز در روغن تفت دهید تا از حالت خامی دربیاید و عطر آنها بلند شود. سپس ادویه‌ها و رب گوجه فرنگی را با دیگر مواد به خوبی هم بزنید تا یکدست شوند و عطر و طعم مواد به خورد هم برود. تمام مواد را با هم مخلوط کنید.

6.برای درست کردن املت لوبیا سبز شمالی، حتما لوبیا سبز را به عنوان آخرین مواد اولیه و قبل از تخم مرغ اضافه کنید. از آنجایی که لوبیا سبز پخته شده است نیاز به حرارت دیدن زیاد ندارد. بعد از آنکه لوبیا سبز را اضافه کردید، مایه املت را زیاد و با شدت هم نزنید تا لوبیا سبز در املت متلاشی نشود.

سه عدد تخم مرغ را در یک ظرف بشکنید، مقداری نمک اضافه کنید و با چنگال هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شود، سپس تخم مرغ را به املت اضافه کنید. درب تابه را ببندید و اجازه دهید تا تخم مرغ‌ها ببندند. زیاد تخم مرغ را در املت هم نزنید که املت بوی زهم نگیرد.

شما می‌توانید برای تهیه رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه‌های افق کوروش اقدام کنید.

7.بعد از آنکه تخم مرغ در املت سفت شد و خودش را گرفت املت لوبیا سبز شما آماده است. آن را در یک ظرف مناسب بریزید. املت لوبیا سبز و گوجه فرنگی را می‌توانید با چند برگ ریحان و اگر دوست داشتید با مقداری پنیر رنده شده تزیین و آن را با نان تازه سرو کنید.

مراحل پخت املت لوبیا سبز رودباری

چکار کنیم املت لوبیا سبز بوی زهم ندهد؟

دلایل بوی بد املت لوبیا سبز و سایر انواع املت و بوی زهم تخم مرغ در آن یکی از موارد زیر است:

۱- هم نزدن تخم مرغ: بهتر است تخم مرغ‌ها را در یک کاسه بشکنید و زرده و سفیده را هم بزنید تا بوی زهم تخم مرغ گرفته شود؛

۲- استفاده نکردن از ادویه مناسب: فلفل سیاه و زردچوبه بوی زهم تخم مرغ در املت را می‌گیرند؛

۳- هم زدن بیش از حد املت؛

۴- خام ماندن تخم مرغ در املت؛

۵- تازه نبودن تخم مرغ.

نوش جان!

طرز تهیه املت لوبیا سبز

 

 

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر