قورمه سبزی برای ۲۰۰ نفر | قورمه سبزی برای ۱۰۰نفر
طرز تهیه قورمه سبزی نذری برای 100 تا 200 نفر + مواد لازم و نکات مهم
روش تهیه قورمه سبزی نذری برای 100 الی 200 نفر ، از مراحل پخت حرفه ای و نکات کلیدی برای خوش طعم شدن در هیئت و مراسمات مذهبی رو در اینجا بخوانید.

پر بازدید
قورمهسبزی، یکی از محبوبترین و سنتیترین غذاهای ایرانی، همیشه جایگاه ویژهای در سفرههای نذری و مجالس مذهبی دارد. اما وقتی صحبت از تهیهی آن برای جمعیت زیادی مانند ۱۰۰ تا ۲۰۰ نفر باشد، دقت در میزان مواد، زمانبندی و مدیریت مراحل پخت، اهمیت دوچندانی پیدا میکند. در این مطلب، دستور کامل و دقیق تهیه قورمهسبزی نذری برای جمعهای بزرگ را با شما به اشتراک میگذاریم؛ همراه با جدول مقدار مواد و فوتوفنهایی که این غذا را خوشعطر و ماندگار میکنند.
مواد لازم جهت قورمه سبزی نذری برای (100) نفر
- گوشت گوسفندی تازه: 8 کیلوگرم
- برنج: 15 کیلوگرم
- سبزی قورمه:15 کیلوگرم
- لوبیا قرمز:2 کیلوگرم
- پیاز:10 کیلو گرم
- لیمو عمانی:1 کیلو گرم
- روغن سرخ کردنی: به میزان لازم
- نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
نکته: برای درست کردن قورمه سبزی نذری برای ۲۰۰ نفر این مقدار مواد را ۲ برابر کنید و مقدار برنج را ۳۰ تا ۳۵ کیلوگرم در نظر بگیرید.
طرز تهیه لوبیا پلو نذری برای 100 تا 200 نفر
مراحل پخت قورمه سبزی نذری
۱. آماده سازی لوبیا
در ابتدا لوبیاها را خوب بشویید و در یک قابلمه با حرارت مناسب بگذارید تا بپزد. ترجیحا لوبیاها را 12 ساعت قبل در آب بگذارید تا خیس بخورند که پختن آن ها راحت تر باشد و زمان کمتری لازم داشته باشند.
2. آماده سازی گوشت
سپس گوشت گوسفندی تازه را خوب بشویید و در اندازه گوشت خورشتی با یک چاقو تیز خرد کنید.
3. آماده سازی سبزی خورشت
سبزی ها را نیز خوب بشویید و از تمیز بودن آن ها مطمئن شوید.سپس آن ها را خرد کنید و در یک تابه مناسب ابتدا کمی حرارت دهید تا آب آن ها کاملا خشک شود. سپس به آن روغن اضافه کنید و سبزی ها را خوب سرخ کنید.
4. پختن گوشت
در این مرحله یک دیگ با اندازه مناسب بری قورمه سبزی نذری انتخاب کنید. پیازها را بشویید به صورت نگینی خرد کنید و در دیگ بریزید. پیازها را با روغن سرخ کردنی مقداری تفت دهید تا به رنگ طلایی و سبک شوند. سپس گوشت ها را به دیگ اضافه کرده و دوباره مقداری روغن بریزید و تفت دهید. سپس نمک، فلفل و زردچوبه را هم به دیگ اضافه کنید و هم بزنید.
5. اضافه کردن سبزی و لوبیا به گوشت
در این مرحله سبزی سرخ شده را به همراه لوبیای پخته شده به دیگ اضافه کنید، هم بزنید و مقداری آن ها را با هم تفت دهید. این تفت دادن باید تا زمانی باشد که پوست لوبیاها چروکیده نشوند.
6.اضافه کردن لیمو عمانی و نمک
در این مرحله مقداری آب و لیمو عمانی داخل دیگ بریزید و صبر کنید تا گوشت و لوبیا بپزد و خورشت جا بیفتد نیم ساعت قبل از پایان پخته شدن قورمه سبزی نذری و پس آنکه از پخته شدن گوشت اطمینان حاصل کردید می توانید میزان نمک را چک کنید و در صورت لزوم به آن نمک اضافه کنید.
7.سرو و تزدین قورمه سبزی نذری
بعد از آماده شدن قورمه سبزی نذری می توان آن را در ظرف های یکبار مصرف در کنار پلو ساده ریخت بر روی آن مقداری برنج زعفرانی اضافه کرد و در کنار آن یک تکه ته دیگ نیز قرار داد.
دستور پخت عدس پلو نذری برای 30 تا 150 نفر با تمام نکات!
نکات مهم برای تهیه قورمه سبزی نذری
- برای اینکه خورشت نذری شما خوشمزهتر شود پیشنهاد می کنیم، لوبیاها را به جای پختن، به مدت 5 تا 8 دقیقه در یک ماهیتابه بدون روغن و از قبل گرم شده، تفت دهید و به طور مرتب لوبیاها را هم بزنید تا نسوزند.
- حتما در مقدار سبزیهای قورمه سبزی نذری دقت کنید. برای مثال چنانچه گشنیز سبزی قورمه زیاد باشد باعث شیرین شدن قورمه سبزی نذری می شود و یا اگر شنبلیله زیاد باشد باعث می شود خورشت تلخ شود.
- علاوه بر لیمو عمانی درسته شما می توانید از پودر لیمو عمانی نیز بکار ببرید. همچنین برای داشتن یک خورشت خوش عطر و دلچسب میتوانید از کمی آبلیمو یا آبغوره تازه استفاده نمایید.
- برای اینکه تلخی خورش قورمه سبزی را بگیرید حتما تخم لیمو عمانیها را جدا کنید. بهترین کار این است که پوست و تخم لیموعمانی را جدا کرده و مغز آن را پودر کنید و در نیم ساعت پایانی پخت به خورشت اضافه کنید و یا اینکه 1 یا 2 حبه قند به مواد داخل قابلمه اضافه نمایید و از کمی آبلیمو یا آب نارنج استفاده کنید.
ارسال نظر