بد آب و هواترین | مکان هایی با شرایط جوی بد | عجیب ترین شرایط آب و هوایی
این مکان ها بدترین آب و هوا را در سیاره زمین دارند + تصاویر
بد آب و هواترین نقاط زمین جاهایی هستند که امکان سکونت در آن ها وجود ندارد یا بسیار محدود و سخت است. در ادامه با این مکان ها آشنا شوید.
در زمین مکان هایی وجود دارد که بد آب و هواترین مکان زمین شناخته می شوند. این مکان ها که سردترین، گرم ترین، مرتفع ترین و ... را در خود جای داده اند، به دلیل آب و هوای نامساعد محل زندگی نیستند، به همین دلیل هم به عنوان بد آب و هواترین مکان ها روی زمین شناخته می شوند. در ادامه با بد آب و هواترین مکان های زمین آشنا شوید.
۱- گودال داناکیل – اتیوپی: غیر قابل سکونت ترین نقطه ی زمین
گودال داناکیل ظاهری شبیه به سیاره ی مریخ دارد. زمین زرد و نارنجی آن دیگی است مملوء از نمک های سوزان، سنگ های آتشفشانی و اسید سولفوریک. چشمه های اطراف آتشفشان دالول که یکی از بی شمار آتشفشان های درون این گودال است، خواص گرمابی ای دارند که محیط آنجا را نه تنها سمی بلکه نامناسب برای زندگی کرده.
دانشمندان در تحقیقی جدید نمونه هایی از حوضچه های این منطقه را به دنبال نشانه هایی از حیات مورد بررسی قرار دادند، اما آن ها هیچ تجمعی از دی ان ای که دال بر وجود حیات در این منطقه باشد پیدا نکردند. این مسأله گودال داناکیل را به یکی از غیر قابل سکونت ترین نقاط کره زمین تبدیل کرده.
۲- پایگاه وستوک – قاره قطب جنوب: سردترین نقطه ی زمین
وستوک، پایگاه تحقیقاتی قدیمی اتحاد جماهیر شوروی، که در شرق آنتارکتیکا یا همان قاره قطب جنوب واقع شده، سردترین نقطه کره زمین است. در روز ۲۱ ژوئیه ی ۱۹۸۳، دمای منفی ۸۹/۲ درجه ی سانتیگراد در این منطقه به ثبت رسید. این پایین ترین دمایی است که تا به حال توسط یک ایستگاه هواشناسی به ثبت رسیده.
۳- دره مرگ – ایالت کالیفرنیا، آمریکا: گرم ترین نقطه ی زمین
دره مرگ، گرم ترین نقطه کره زمین، چنان میانگین دمای بالایی دارد که گردشگران روی زمین آن نیمرو درست می کنند. بیشترین دمایی که تا به حال توسط یک ایستگاه هواشناسی ثبت شده، ۵۴ درجه ی سانتیگراد است. این دما در روز ۳۰ ژوئن سال ۲۰۱۳ در دره مرگ ایالت کالیفرنیا به ثبت رسید.
با این حال، بالاترین دمایی که تا به حال از سطح زمین به ثبت رسیده نه در دره مرگ آمریکا، بلکه در کویر لوت ایران بوده. یکی از ماهواره های آژانس فضایی ناسا در سال ۲۰۰۵، دمای هوا در این منطقه را ۷۰/۷ درجه سانتیگراد محاسبه کرده بود. این دمای به قدری زیاد است که پرندگان مهاجر به دلیل حرارت غیر قابل تحمل منطقه حین عبور از آسمان آن تلف می شوند و به روی زمین سقوط می کنند.
۴- دره های خشک – قاره قطب جنوب: خشک ترین نقطه ی زمین
جالب است که خشک ترین نقطه ی دنیا، صحرای آفریقا نیست، بلکه در قاره قطب جنوب واقع شده. دره های خشک قاره قطب جنوب، که در ارتفاع ۴،۰۵۳ متری از سطح دریا قرار دارند، به مدت دو میلیون است که رنگ باران را ندیده اند و به همین دلیل خشک ترین نقطه ی کره زمین هستند. هوای این منطقه به قدری خشک است که چیزی جز برف در آن نمی بارد. این دره ها ساکت ترین نقطه ی کره زمین هم محسوب می شوند.
قبل از آنکه دانشمندان بتوانند میزان خشکی هوای آنتارکتیکا یا همان قاره قطب جنوب را محاسبه کنند، بیابان آتاکامای شیلی تا مدت ها خشک ترین منطقه ی زمین محسوب می شد. در این بیابان ظرف ۴۰ سال فقط ۴ بار باران باریده بود و به قدری خشک بود که آژانس فضایی ناسا به این نتیجه رسید که این منطقه بهترین مکان برای آزمایش مریخ نورد ناسا است.
۵- دهکده ماوسینرام – هند: بارانی ترین نقطه ی زمین
در میان کوه های خاسی ایالت مگالایای هند، دهکده ای به نام ماوسینرام وجود دارد که در ارتفاع ۱،۴۳۰ متری از سطح دریا واقع شده. در این دهکده سالانه نزدیک به ۱،۱۸۶ سانتیمتر باران می بارد.
بارانی که طی یک سال در این دهکده می بارد به قدری زیاد است که مجسمه ی مشهور ۳۰ متری «مسیح منجی» در شهر ریودوژانیروی برزیل را می تواند تا زانو در آب فرو ببرد.
۶- شهر آئوموری – ژاپن : برفی ترین نقطه ی زمین
از آنجایی که سازمان جهانی هواشناسی هیچ اطلاعاتی در مورد رکوردهای مربوط به بارش برف در دنیا ندارد، تعیین برفی ترین نقطه ی دنیا کمی دشوار است.
اما کشور ژاپن از این نظر سردمدار بوده، چون در آنجا برف زیادی می بارد. در دهکده ی کوهستانی کوچک تاکاکورا که در شمال غربی شهر توکیو واقع شده، عمق برف به ۱۱/۵ متر می رسد.در شهر آئوموری، در شمال ژاپن هم هر ساله به طور متوسط ۷۹۲/۵ سانتیمتر برف می بارد. بیشتر این بارش ها در میانه ی ماه های نوامبر و آوریل (اواسط آبان تا اواسط اردیبهشت سال بعد) رخ می دهد. برفی که در شهر آئوموری می بارد به قدری زیاد است که رانندگی در این شهر گاهی حس رانندگی از میان یخچال های طبیعی را دارد.
۷- کوه اورست: مرتفع ترین نقطه ی زمین
اورست، با ۸،۸۴۸ متر ارتفاع از سطح دریا، بلندترین کوه دنیا به شمار می رود و به قدری مرتفع است که یک بار نفس کشیدن در سطح دریا معادل سه بار نفس کشیدن بر روی قله ی این کوه است. بعد از ارتفاع ۸ هزار متری، منطقه ی موسوم به مرگ آغاز می شود. فشار هوا در این منطقه فقط یک سوم فشار طبیعی ای است که در سطح دریا وجود دارد.
۸- آتشفشان کیلاویا – ایالت هاوایی، آمریکا: فعال ترین آتشفشان زمین
بر روی کره زمین آتشفشان های فعال زیادی وجود دارد، اما آتشفشان کیلاویا در مجمع الجزایر هاوایی را فعال ترین آتشفشان دنیا می دانند. این آتشفشان از سال ۱۹۸۳ تقریباً به طور دائم فوران داشته و به همین دلیل یکی از قدیمی ترین آتشفشان های فعال شناخته شده به شمار می رود.
۹- خلیج کامن ولث – قاره قطب جنوب: بادخیز ترین نقطه ی زمین
خلیج کامن ولث در آنتارکتیکا یا همان قاره قطب جنوب، طبق کتاب رکوردهای جهانی گینس و اطلس نشنال جئوگرافیک، بادخیزترین نقطه ی کره زمین است. در ماه های زمستانی، بادهای بسیار سردی مرتباً در این منطقه می وزد که سرعت آن ها ۲۴۱/۴ کیلومتر بر ساعت ثبت شده. میانگین سرعت بادهای این منطقه در مقیاس سالیانه، ۸۰/۵ کیلومتر بر ساعت است. کوه واشنگتن در آمریکا را تا مدت ها بادخیزترین نقطه ی دنیا می دانستند.
۱۰- جزیره بووه – نروژ: دورافتاده ترین نقطه ی زمین
این جزیره که در جنوب اقیانوس اطلس واقع شده، درواقع به کشور نروژ تعلق دارد. نزدیک ترین نقطه به این جزیره، سرزمین ملکه ماود در آنتارکتیکا یا همان قاره قطب جنوب است که تا جزیره ی بووه ۱،۱۶۰ کیلومتر فاصله دارد.
ارسال نظر