خوراکی های مفید برای کم خونی
9 تا خوراکی که براحتی کم خونیت رو درمان میکنه
لیستی از خوراکی ها و مواد غذایی موثر در درمان خانگی کم خونی را با توضیحات مربوطه برای شما جمع آوری کرده ایم.
پر بازدید
- درمان فوری کیپ شدگی بینی با این روش های گیاهی و خانگی!
- + رونمایی از پیرترین مرد 256 ساله جهان که تا زمان مرگ 23 بار ازدواج کرده است! + تصویر
- + (ویدئو) شعبده بازی عجیب و وحشتناک سعید فتحی روشن در برنامه «عمارت»
- + پست بسیار عاشقانه و زیبای همسر شاهرخ استخری به مناسبت تولدش!
- + (ویدیو) تغییر چهره دور از انتظار عمو پورنگ با دامن و روسری زنانه!
کمخونی یک اختلال خونی است که در صورت عدم وجود گلبولهای قرمز کافی و یا عدم کارایی مطلوب گلبولهای قرمز خون ایجاد میشود. برخی از انواع کمخونی ارثی هستند، اما افراد ممکن است در طول زندگی به صورت اکتسابی نیز به کمخونی مبتلا شوند که می تواند کوتاه مدت یا بلند مدت و از خفیف تا شدید متغیر باشد.
برای درمان کم خونی چه بخوریم؟
-
جگر
جگر گاو و گوسفند یکی از منابع مهم سرشار از آهن و ویتامین B۱۲ و انواع مواد معدنی دیگر است. مصرف جگر خام پختهشده میتواند به کاهش علائم کم خونی و درمان آن کمک کند.
-
غذاهای سرشار از ویتامین C
اگر از منابع غذایی سرشار از آهن مصرف کنید اما این ماده در بدن جذب نشود، میتوان گفت مصرف این غذاها هیچ تأثیری در کاهش علائم کم خونی نداشته است. ویتامین C یکی از مواد مهمی است که به بدن برای جذب آهن کمک میکند. اگر یک غذای سرشار از آهن مثل جگر میخورید، سعی کنید در همان وعده غذایی از منابع سرشار از ویتامین C مانند گوجهفرنگی، فلفل یا توتفرنگی استفاده کنید تا آهن بهصورت حداکثری جذب بدن شود.
کم خونی رو با این 13 نوشیدنی معجزه گر جبران کن!
-
سبزیجات سبز و برگدار
سبزیجات سبز و دارای برگ، مقدار قابلتوجهی آهن و اسیدفولیک دارند. البته توجه کنید که برخی از این سبزیجات مثل اسفناج خام حاوی اسید اگزالیک هستند که باعث کاهش جذب آهن بدن میشود. بهاینترتیب باید این سبزیجات را بهصورت پختهشده استفاده کنید.
-
آجیل
آجیل و مغزیجات یکی دیگر از منابع مهم سرشار از آهن هستند و پزشکان توصیه میکنند افراد مبتلا به کم خونی آجیلها را در تغذیه خود جای دهند. سعی کنید در روز ۲ تا ۳ عدد از آجیلهای زیر را مصرف کنید:
- پسته خام
- بادام
- گردو
- بادام هندی
- فندق
توجه کنید که آجیلها منابعی عالی و سرشار از پروتئین، فیبر، چربیهای خوب، ویتامینها، مواد معدنی و همچنین آنتیاکسیدانها و دیگر ترکیبات گیاهی مفید هستند. به خاطر داشته باشید که برشته کردن این آجیلها ممکن است به مواد مغذی موجود در آنها آسیب برساند، بنابراین بهتر است برای درمان کم خونی از آجیلهای خام استفاده کنید.
-
غذاهای غنی از آهن
اگر نظر پزشک این است که کمبود آهن در رژیم غذایی دلیل مشکل شما است، غذاهای غنی از آهن بخورید؛ مانند:
- گوشت قرمز و مرغ
- سبزیجات تیره، برگدار مانند اسفناج و کلم
- میوههای خشک مانند کشمش و زردآلو
- لوبیا و سایر حبوبات
- غذاهای دریایی
- دانهها و مغزها
برای درمان کم خونی از این عرقیات گیاهی استفاده کن!
-
کنجد
کنجد یکی از مغذیترین دانههای گیاهی است که فواید بینظیر آن سبب شده تا در طب سنتی کاربرد زیادی داشته باشد. یکی از مهمترین فواید کنجد، تأثیرات مثبت آن بر روی کاهش کم خونی است. کنجد از نظر ارزش غذایی در جایگاه بسیار بالایی قرار دارد و یک گیاه سرشار از آهن محسوب میشود. آهن موجود در این دانه گیاهی علاوه بر کاهش کم خونی سبب میشود تا احساس خستگی در شخص هم از بین برود. کنجد یک منبع غنی از روی و کلسیم هم محسوب میشود؛در نتیجه کنجد مواد مغذی بسیار زیادی داشته که در مجموع سبب درمان کم خونی میشود.
-
اسفناج
اسفناج یک منبع بسیار غنی از مواد مغذی نظیر آهن محسوب میشود. بیشتر گیاهان دارای فیبر هستند و فیبر موجود در گیاهان علاوه بر ایجاد احساس سیری برای مدت بیشتر، بر روی تقویت سیستم گوارشی افراد هم نقش مثبتی دارد. در این خصوص جالب است بدانید میزان فیبر موجود در اسفناج در مقایسه با دیگر سبزیجات در حدود دو برابر بیشتر است و این موضوع اسفناج را به یک منبع بسیار غنی برای تأمین فیبر تبدیل کرده است. برای درمان کم خونی میتوانید از اسفناج استفاده کنید.
-
خرما
خرما یک منبع غنی پتاسیم است و بسیاری دیگر از مواد مغذی مورد نیاز بدن نیز در این میوه پر خاصیت وجود دارد. جالب است بدانید افرادی که ناشتا خرما مصرف میکنند در مقایسه با دیگر افراد کمتر در معرض رنگ پریدگی قرار دارند و درصد بروز کم خونی در این افراد بسیار کمتر است. با مصرف منظم خرما میتوانید بدنی سالمتر داشته باشید و همچنین میتوانید از شیرینی خرما به جای قندهای مصنوعی استفاده کنید، که یک پیشنهاد فوقالعاده برای افراد مبتلا به دیابت است. مصرف خرما نیاز بدن به آهن را تأمین میکند. آهن هم یک ماده مغذی مورد نیاز برای تولید هموگلوبین در بدن است.
-
مویز
مویز یک منبع بسیار غنی از آهن محسوب میشود. آهن موجود در مویز سبب افزایش تولید هموگلوبین و در نهایت افزایش خونسازی در بدن میشود. میزان آهن موجود در هر دانه مویز به اندازهای است که تنها خوردن چند عدد مویز به صورت روزانه کافی است تا نیاز روزانه بدن به آهن تأمین شود.
ارسال نظر