شناسه خبر: ۵۸۱۴
لینک کوتاه کپی شد

گشنیز پلو با مرغ | گشنیز پلو با قلقلی | گشنیز پلو با تن ماهی

ناهار امروز: 5 رسپی گشنیز پلو؛ غذایی متفاوت با عطر و طعم بی نظیر + طرز تهیه

گشنیز پلو یکی انواع پلوهای خوشمزه مخلوط است که عطر و طعم آن تا مدت‌ها زیر زبانتان خواهد ماند.

گشنیز پلو

پر بازدید

ترینی‌ها :

گشنیز پلو یکی انواع پلوهای خوشمزه مخلوط است که طعم آن تا مدت‌ ها زیر زبانتان خواهد ماند. گشنیز پلو را می توانید ساده درست کنید و یا از مرغ، میگو، گوشت قلقلی و ... کنارش استفاده کنید. در ادامه 5 مدل گشنیز پلو را آموزش داده ایم که برای یک ناهار دلچسب با خانواده انتخاب کنید.

گشنیز پلو

  • تعداد نفرات    4 نفر
  • زمان آماده سازی    حدود 30 دقیقه
  • زمان پخت غذا    حدود 1 ساعت
  • میزان سختی    متوسط

1- گشنیز پلو با مرغ

گشنیز پلو با مرغ، غذایی پرخاصیت و خوشمزه است که رنگ و بوی اشتها‌آوری دارد و وجود یک چاشنی فوق‌العاده مثل رب انار، همه چیز را برای رسیدن به یک مزه ناب فراهم خواهد کرد.

مواد لازم

مواد اولیه برای درست کردن گشنیز پلو با مرغ به صورت جدول زیر است:

  • برنج    4 پیمانه
  • پیاز بزرگ    1 عدد
  • سیر (اختیاری)    1 حبه
  • گشنیز    نیم کیلو
  • سینه مرغ حبه‌ای خرد‌شده    به مقدار دلخواه
  • عصاره مرغ    1 عدد
  • رب انار    2 تا 3 قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده    به مقدار لازم
  • کره آب شده    مقداری برای روی برنج
  • نمک، فلفل و پودر کاری    به مقدار لازم
  • روغن    به مقدار لازم

دستور پخت

برای تهیه این پلوی مخلوط خوش طعم، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: ابتدا سبزی گشنیز را پاک کرده و خوب بشویید. سپس آن را داخل آبکش بریزید یا روی دستمالی تمیز قرار دهید تا آب اضافی سبزی خارج شود.
  • مرحله دوم: در ادامه، پیاز را بشویید، پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. سپس، پیاز نگینی‌شده را کمی در روغن تفت دهید و در صورت تمایل، یک حبه سیر رنده‌شده به آن اضافه کنید.
  • مرحله سوم: در این مرحله از طرز تهیه گشنیز پلو ، سینه مرغ خرد‌شده را به مخلوط سیر و پیاز افزوده و کمی تفت دهید.
  • مرحله چهارم: وقتی رنگ مرغ عوض شد، نمک، فلفل، پودر کاری و عصاره مرغ را هم اضافه کنید. پس از هم زدن مواد، درب ظرف را بگذارید و 10 تا 15 دقیقه صبر کنید تا مرغ با حرارت ملایم بپزد.
  • مرحله پنجم: در ادامه، رب انار غلیظ را به محتویات ظرف افزوده و پس از آن، گشنیز خرد‌شده را هم اضافه کنید. پس از یک تفت مختصر، حرارت گاز را خاموش کرده و به سراغ تهیه برنج بروید.
  • مرحله ششم: برنج را آبکش کنید. حالا ته‌دیگ مورد نظر خود را که می‌تواند نان یا سیب‌زمینی باشد، کف قابلمه قرار داده و برنج و مخلوط مرغ را به صورت لایه‌لایه در قابلمه بکشید.
  • مرحله هفتم: در نهایت، کمی زعفران دم‌کرده روی برنج بریزید و درب قابلمه را بگذارید. اجازه دهید ابتدا قابلمه برنج با شعله زیاد بخار کند، سپس حرارت را ملایم کرده و برنج را دم بگذارید.
  • مرحله هشتم: حدود 1 ساعت طول می‌کشد تا برنج کاملا دم بکشد. پس از این زمان، گشنیز پلو را داخل دیسی مناسب کشیده و روی آن مقداری کره آب‌شده بریزید.

گشنیز پلو

2- گشنیز پلو ساده بدون گوشت

گشنیز پلو بدون گوشت هم خوشمزه است و برای تهیه آن مراحل زیر را در پیش خواهید داشت:

طرز تهیه

  • مرحله اول: 1 پیاز درشت را به صورت نگینی خرد کرده و در تابه‌ای مناسب با مقداری روغن تفت دهید تا نرم شود. سپس، 2 لیوان گشنیز خرد‌شده را به آن اضافه کنید.
  • مرحله دوم: وقتی گشنیز تغییر رنگ داد و سبک شد، 1 حبه سیر خرد‌شده را هم در تابه بریزید. کمی بعد، ادویه‌های لازم مثل نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین و پودر کاری را با مواد مخلوط کنید.
  • مرحله سوم: وقتی عطر ادویه‌ها بلند شد، حرارت زیر تابه را خاموش کرده و آن را کنار بگذارید. سپس، 2 پیمانه برنج را آبکش کنید.
  • مرحله چهارم: کف قابلمه‌ای مناسب ته دیگ بگذارید و برنج آبکش‌شده را به صورت لایه‌لایه با مخلوط مواد داخل تابه دم بگذارید.

به همین سادگی، گشنیز پلوی ساده و خوش‌عطر شما آماده سرو می‌شود. می‌توانید مقداری از برنج را با زعفران دم‌کرده مخلوط کرده و هنگام سرو روی برنج را پلوی زعفرانی تزئین کنید. نوش جان

3- گشنیز پلو با کوفته قلقلی

یک روش دیگر برای تهیه یک گشنیز پلوی خوشمزه، استفاده از گوشت چرخ‌کرده است. برای این منظور، دستور کار به صورت مراحل زیر است:

طرز تهیه

  • مرحله اول: 1 پیاز درشت را رنده کرده و آب آن را بگیرید. سپس، پیاز رنده‌شده را با 200 گرم گوشت چرخ‌کرده مخلوط کنید و مقداری پودر کاری، فلفل، نمک و زردچوبه به آن بیفزایید.
  • مرحله دوم: حالا مخلوط گوشت را در ظرفی درب دار ریخته و به مدت 1 ساعت داخل یخچال بگذارید تا استراحت کند.
  • مرحله سوم: در این فاصله، 1 پیاز نگینی را در تابه‌ای مناسب تفت دهید و 2 لیوان گشنیز خرد‌شده را به آن اضافه کنید. پس از یک تفت مختصر، یک حبه سیر رنده‌شده هم به تابه اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: سپس ادویه‌ها شامل نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین و پودر کاری را هم در تابه بریزید و پس از اینکه عطر ادویه‌ها بلند شد، حرارت را خاموش کرده و تابه را کنار بگذارید.
  • مرحله پنجم: از مواد گوشتی، کوفته‌قلقلی‌های یکدست درست کرده، آن‌ها را به صورت جداگانه در روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.
  • مرحله ششم: حالا 2 پیمانه برنج را آبکش کنید و ته‌دیگ مورد نظر را کف قابلمه قرار دهید. سپس، برنج را با مخلوط مواد داخل تابه و کوفته‌قلقلی‌ها به صورت لایه‌لایه داخل قابلمه ریخته و دم بگذارید.

گشنیز پلو

4- گشنیز پلو با میگو

در این دستور، به‌ازای 500 گرم میگوی پاک‌شده، 2 پیمانه برنج و 6 قاشق غذاخوری گشنیز تازه و خرد شده لازم است. علاوه بر این‌ها، به یکی دو حبه سیر، 3 تا 4 عدد پیاز سفید و ¼ قاشق مرباخوری پودر لیموعمانی هم نیاز دارید. روش کار به ترتیب مراحل زیر است:

طرز تهیه

  • مرحله اول: ابتدا پیازها را به صورت خلالی خرد کرده و با شعله کم در روغن تفت دهید تا کاملا سبک شود. در ادامه، سیر خرد‌شده و مقداری زردچوبه هم اضافه کنید.
  • مرحله دوم: در ادامه، میگو را اضافه کرده و پس از تفتی مختصر، درب تابه را بگذارید تا آب میگوها کشیده شده و به روغن بیفتند.
  • مرحله سوم: در نهایت، پودر لیموعمانی و نمک را به محتویات تابه افزوده و حرارت را خاموش کنید.
  • مرحله چهارم: برنج را به صورت کته بپزید و قبل از اینکه آب آن به طور کامل کشیده شود، گشنیز خرد‌شده را اضافه کرده و هم بزنید.
  • مرحله پنجم: حالا اجازه دهید گشنیز پلو کاملا دم بکشد و آماده سرو شود. هنگام سرو، گشنیز پلو را داخل دیس مناسبی کشیده و روی آن را با مخلوط میگو و سایر مخلفات تزئین کنید.

5- گشنیز پلو با تن ماهی

اگر می‌خواهید گشنیز پلو را با تن ماهی سرو کنید، مطابق دستور زیر پیش بروید:

طرز تهیه

  • مرحله اول: تن ماهی را به مدت 20 دقیقه بجوشانید و برنجی را که از چند ساعت قبل خیسانده‌اید، آبکش کنید.
  • مرحله دوم: ته‌دیگ دلخواه خود را کف قابلمه مورد نظر گذاشته و داخل آن را به صورت لایه‌لایه با برنج، تن ماهی و گشنیز خرد‌شده و خام پر کنید. فراموش نشود که روی تن ماهی مقداری نمک و فلفل بپاشید.
  • مرحله سوم: در نهایت برنج را دم بگذارید و آن را با مخلفات دلخواه مثل انواع سالاد و سبزی خوردن سرو کنید.

نکات مهم برای تهیه گشنیز پلو

  • برای درست کردن یک گشنیز پلوی حرفه‌ای، نکات و موارد زیر را هم در نظر داشته باشید:
  • پیاز گشنیز پلو را تا حد سبک و نرم شدن تفت دهید. به عبارت دیگر، نیازی به تهیه پیازداغ نیست.
  • دقت کنید که برای تهیه گشنیز پلو، سبزی گشنیز را خیلی ریز نکنید.
  • البته در این مورد، طرز تهیه گشنیز پلو با تن ماهی استثنا است و در این رسپی، از گشنیز ریز خرد شده و خام استفاده می شود.
  • شما می‌توانید در طرز تهیه گشنیز پلو با گوشت چرخ کرده ، هنگام درست کردن کوفته قلقلی، مقداری تخم گشنیز کوبیده‌شده به ادویه‌ها اضافه کنید تا عطر و مزه این غذای لذیذ، بهتر شود.

یک روش دیگر برای سرو گشنیز پلو با گوشت چرخ‌کرده این است که گشنیز پلو را به صورت ساده دم کرده و داخل دیس بکشید. سپس کوفته‌قلقلی‌ها را به صورت دورچین دور برنج بریزید و روی غذا را با مقداری پلوی زعفرانی تزئین کنید.

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه‌ها
    اخبار از پلیکان
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان