پلو بدون مرغ | پلو بدون گوشت
ناهار امروز با من: 6 غذای برنجی خوشمزه بدون گوشت و مرغ + طرز تهیه
شمابرای درست کردن غذای برنجی خوشمزه نیاز ضروری به گوشت و مرغ ندارید. در ادامه می توانید طرز تهیه چند ناهار بدون گوشت و مرغ را ببینید.
پر بازدید
- اگر گیاهخوار هستید این توصیه ها را جدی بگیرید!!
- + 5 بازیگر مشهور ایرانی که از فقر به ثروت زیاد رسیدند!
- + افرادی که فورا باید ازشون فاصله بگیرید! | افراد سمی زندگیتان را بشناسید
- + (ویدیو) پشت صحنه دیدنی از سریال «گردن زنی» با الیکا ناصری و کیسان دیباج
- + (ویدیو) ماجرای جالب جواد عزتی از قبول نقش بابا اتی در سریال «قهوه تلخ»
اگر شما هم به هر دلیلی، اقتصادی، رژیم غذایی و گیاهخواری، علاقمند به غذای برنجی هستید، می توانید از لیست زیر استفاده کنید. غذای برنجی بدون گوشت و مرغ را می توانید ساده و بسیار خوشمزه برای ناهار درست کنید. در این مطلب طرز تهیه چندین مدل غذای برنجی بدون گوشت و مرغ را به شما عزیزان آموزش میدهیم.
1- رشته پلو گیاهی و بدون گوشت
مواد لازم
- برنج ۲ لیوان فرانسوی دستهدار
- رشته پلویی ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
- پیاز متوسط ۲ عدد
- کشمش نصف لیوان فرانسوی دستهدار
- هویج ۱ عدد
- خلال پسته و بادام به مقدار لازم
- سیب زمینی متوسط ۱ عدد
- عدس سبز پخته نصف لیوان فرانسوی دستهدار
- زعفران دم کرده به مقدار دلخواه
- روغن سرخ کردنی به مقدار لازم
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین به مقدار لازم
طرز تهیه
- پیازها را به صورت خلالی نازک خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و صبر کنید تا روغن داغ شود. در ادامه پیازها را در روغن سرخ کنید تا سبک و طلایی شوند. وقتی پیازها سرخ شدند آنها را از تابه بیرون بیاورید و کنار بگذارید.
- برنج را خوب بشویید و بعد برای نیم ساعت در آب و نمک بخیسانید. این کار به پخت بهتر برنج کمک زیادی میکند. کشمش را هم بشویید و در یک ظرف جدا در آب بخیسانید. عدسها را هم به مدت یک ساعت خیس کنید و سپس بپزید.
- هویج را بشویید و پوست آن را جدا کنید. سپس هویج را به صورت خلالی خرد یا رنده کنید. در ماهیتابه مقداری روغن بریزید و هویج را در روغن سرخ کنید. در ادامه مقداری زعفران و دارچین به آن اضافه کنید.
- بعد از این که هویجها را در روغن سرخ کردید، آنها را از ماهیتابه خارج کنید، سپس کشمشها را آبکش کرده و به این ترکیب اضافه کنید. شعله گاز را کم کنید و کشمشها را برای چند دقیقه کوتاه تفت دهید.
- خلال پسته و بادام را برای یک ساعت در گلاب بخیسانید. سپس در یک ماهیتابه تمیز مقداری روغن بریزید و خلالها را برای چند دقیقه تفت دهید. میتوانید کمی زعفران به خلالها اضافه کنید تا خوشرنگتر شوند.
- یک قابلمه آب روی حرارت قرار دهید و کمی نمک به آن اضافه کنید. صبر کنید تا آب شروع به جوشیدن کند. سپس برنج را به آن اضافه کنید و حدود ۵ دقیقه صبر کنید و بعد رشته پلویی را اضافه کنید. ۲ دقیقه بعد میتوانید برنج و رشته را آبکش کنید.
- مقداری روغن کف قابلمه بریزید و از سیب زمینی حلقهای خرد شده برای درست کردن ته دیگ استفاده کنید. سپس عدس پخته شده را به ترکیب برنج و رشته اضافه کنید و همه مواد را در قابلمه بریزید. مقداری دارچین و زعفران دم کرده به برنج اضافه کنید و درب قابلمه را روی آن قرار دهید. صبر کنید تا برنج شما برای حدود ۴۰ دقیقه دم بکشد.
- بعد از این که رشته پلو گیاهی شما آماده شد، آن را در ظرف مورد نظرتان بریزید. سپس روی رشته پلو را با موادی که از قبل آماده کرده بودید یعنی پیاز داغ، هویج سرخ شده، خلال بادام، کشمش پلویی و خلال پسته تزیین کنید.
2- سیرواویج
غذایی که در این بخش آموزش میدهیم، در واقع نوعی خورشت بوده و برای سرو آن نیاز دارید که برنج را به صورت مجزا بپزید.
مواد لازم
- دو بسته برگ سیر تازه و سبز
- 2 عدد تخم مرغ
- روغن
- نمک، فلفل و زردچوبه
طرز تهیه سیرواویج
جالب است بدانید که این غذای برنجی بدون گوشت و مرغ یک نوع خورشت است با همین چند قلم مواد مورد نیاز در کوتاهترین زمان ممکن آماده میشود. کافی است مراحل زیر را طی کنید:
- ابتدا برگ سیرها را به کمک قیچی آشپزخانه به صورت نگینی برش بزنید و آنها را در آب سرد خیس کنید.
- سپس برگ سیرهای خرد شده را جمع کرده و آب ته ظرف را که معمولاً گل آلود است خالی کرده و مجدد برگ سیر را بشویید تا تمیز شود. وقتی آب سیر خارج شد نوبت پخت آن میرسد.
- سیر را درون تابهای نچسب ریخته و به روی شعله ملایم قرار دهید تا آب سیر کشیده شود. زمانی که آب موجود در سیر بخار شد به آن زردچوبه، نمک، فلفل و روغن اضافه کرده و اجازه دهید که سرخ شود.
- پس از اینکه برگ سیر سرخ شد دو عدد تخم مرغ را به آن اضافه کرده و اجازه میدهید که تخم مرغ بپزد.
- جالب است بدانید که در این مرحله غذای شما آماده است و میتوانید در کنار برنج کته نوش جان کنید. این غذا یکی از غذاهای محلی استان گیلان بوده و ضمن داشتن ارزش غذایی بالا به راحتی نیز آماده میشود.
3- استانبولی پلو بدون گوشت و مرغ
سومین غذایی که برای تهیه غذای برنجی بدون گوشت و مرغ به شما عزیزان آموزش میدهیم استانبولی پلو است. برای طبخ این غذا به مواد غذایی زیر نیاز خواهید داشت:
مواد لازم
- 2 پیمانه برنج ایرانی
- 3 عدد گوجه متوسط
- 2 عدد سیب زمینی متوسط
- یک عدد پیاز متوسط
- روغن
- زردچوبه، نمک و فلفل به اندازه کافی
- یک قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی
طرز تهیه استانبولی
- ابتدا برنج را شسته و اجازه دهید برای 30 تا 45 دقیقه با نمک دریایی خیس بخورد. در این مرحله سیب زمینیها را نگینی خرد کرده و گوجه را پوره کنید.
- سپس پیاز را خرد کرده و درون قابلمه با مقداری روغن و زردچوبه تفت میدهیم. زمانی که پیاز نسبتاً سرخ شد رب گوجه را اضافه کرده و با روغن تفت میدهیم. سپس پوره گوجه را نیز اضافه کرده و اجازه دهید تا بپزد.
- وقتی به مرحله جوشیدن رسید، برنج را به همراه 3 لیوان آب درون آن به قابلمه اضافه کنید.
- حال صبر میکنید تا مواد برنج و پوره گوجه به حالت جوش برسند. در این مرحله سیب زمینی نگینی را نیز به قابلمه افزوده و به اندازه کافی نمک و فلفل اضافه میکنید.
- زمانی که آب برنج در حال خشک شدن بود، به روی درب ظرف دم کنی گذاشته و اجازه میدهید به مدت 30 تا 40 دقیقه استانبولی پلو دم کشیده و آماده شود.
۷ غذای بدون برنج برای ناهار + طرز تهیه
4- عدس پلو بدون گوشت و مرغ
مواد لازم
- برنج: 2 پیمانه
- عدس: 2 پیمانه
- پیاز
- کره
- زعفران دم کرده
- زردچوبه و نمک 1 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه، پودر گشنیز، پودر هل و پودر گل محمدی از هر کدام ½ قاشق چایخوری
- مواد اختیاری
- زیره ½ قاشق چایخوری
- پودر دارچین 2 قاشق چایخوری
- کشمش ½ پیمانه
- خرما
- تخممرغ 4 عدد
طرز تهیه
- عدس ها را نیم پز کنید. پیازهای خلالی خرد شده را داخل کره و مقداری روغن تفت دهید و سپس نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کرده و کمی تفت دهید.
- اگر دوست دارید طعم عدس پلویتان بهتر شود، زعفران دم کرده را هم در انتها به پیاز داغ و ادویه های تفت داده شده اضافه کنید.
- برج را خوب شسته و به همراه 3 پیمانه آب و مقدار لازم نمک روی حرارت بگذارید.
- هنگامی که برنج به جوش آمد، پیاز داغ و عدس رو به همراه بقیه ادویه های ذکر شده (تخم گشنیز، پودر گل، پودر هل و زیره و به ویژه پودر دارچین) به برنج اضافه کنید تا طعم مواد کاملاً به خورد هم بروند. بعد از کشیده شدن برنج، دم کنی بگذارید تا برنج تان دم بکشد.
- در صورتی که می خواهید ته دیگ داشته باشید، مقداری آب و روغن به همراه کمی کنجد، ته یک قابلمه دیگر بریزید و سیب زمینی یا نان را ته قابلمه بچینید.
- برنج آب کشیده شده را به قابلمه ته دیگ دار منتقل کرده و داخل همان قابلمه دم بگذارید. اگر دوست داشتید مقداری کشمش را به همراه خرما داخل کره تفت داده و بعد از سرو برنج، دور عدس پلویتان بچینید یا میتوانید برنجتان را با تخم مرغ سرو نمایید.
5- باقالی پلو با خورش قارچ بدون گوشت و مرغ
مواد لازم
- قارچ 500 گرم
- رب گوجه 2 قاشق غذاخوری
- پیاز 1 عدد
- سیر 3 حبه
- نمک، فلفل، زردچوبه و آبلیمو از هر کدام 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه
ابتدا پیازهای نگینی ریز خرد شده را تفت می دهیم و پس از مدتی سیرهای خرد شده را ریخته و باز هم تفت می دهیم. سپس قارچ های های خرد شده را اضافه کرده و کمی آبلیمو می زنیم تا قارچها سیاه نشوند. بعد از کمی تفت دادن قارچها، نوبت به اضافه کردن رب و ادویهها می رسد. بعد آب جوش را اضافه کرده و حدود نیم ساعت زمان می دهیم تا خورشت مان جا بیفتد. سپس همراه باقالی پلو سرو می نماییم.
۷ غذای خوشمزه برای شمایی که ۳۰ دقیقه وقت داری + طرز تهیه
6- شوید پلو بدون گوشت و مرغ
مواد لازم
- باقلا 1 کیلو
- شوید 250 گرم
- تخم مرغ 2 تا 3 عدد
- پیاز سرخ شده 2 قاشق غذاخوری
- جوش شیرین ½ قاشق مرباخوری
- نمک، فلفل، آویشن از هر کدام ½ قاشق چایخوری
طرز تهیه
بعد از جدا کردن پوست باقالی ها آنها را با کمی اب و نمک پخته و بعد از آبکش کردن می گذاریم تا آب شان کمی برود و سپس چرخشان می کنیم. تخم مرغ ها را خوب به هم زده و به غیر از شوید، همه مواد را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط می کنیم. بعد از تفت دادن شوید ها، آنها را همراه با باقلای چرخ شده و پیازهای سرخ شده به مخلوط کوکو اضافه می کنیم. سپس با قاشق از مخلوط برداشته و دو طرفش را داخل روغن سرخ می کنیم. در صورت تمایل می توانید آن را با دانه های کنجد تزیین کنید.
ارسال نظر